Pokličite nas (051) 264-291    

Splošni pogoji poslovanja

OSEBNA IZKAZNICA PODJETJA
Naziv podjetja:          SALON ALEKSANDRA, LIČENJE IN MANIKURA SP
Ulica, hišna številka:            Nikova 16      
Poštna številka in kraj:        2000 Maribor
Občina:          Maribor
Upravna enota:        Maribor
Direktorica:   Aleksandra Stevanović
Davčna številka:       27484564
Matična številka:      7168667000
IBAN:  SI56 0410 7024 1362 029, Nova KBM
Pravni status:            Samostojni podjetnik, sp
Izjavljamo da nismo davčni zavezanec. Lahko nas pokličete, pošljete email ali preprosto pošljete sporočilo na naši Facebook strani Butik Taste of beauty.

POGOJI POSLOVANJA
Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Butik Taste of beauty, ki je dostopna na povezavi http://www.tasteofbeauty.si in jo upravlja samostojni podjetnik Salon Aleksandra sp (v nadaljevanju: 'ponudnik'). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.
Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.
Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:
pišete na e-naslov: info@tasteofbeauty.si ali
pokličete na telefonsko številko: 051 685 139.

1. Informacije o ponudniku in komunikacija z njim
Ponudnik in njegov naslov:
Salon Aleksandra, Ličenje in manikura sp, Nikova 16, 2000 Maribor 
Elektronski naslov:
(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)
info@tasteofbeauty.si
jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina
Matična številka:
7168667000
Davčna številka:
27484564
Vpisan v:
AJPES, Banka Slovenije, dne 1.11.2016

Lastnik in upravljavec teh strani je samostojni podjetnik Salon Aleksandra sp, Nikova 16, 2000 Maribor (v nadaljevanju: ponudnik), ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene pogoje uporabe. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Ponudnk ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo, in zato ni odgovorna za vsebino katere koli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način z njo povezana. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje in odgovornost sami. Trgovina ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za vas zavezujoče. Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo na dan naročila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.
Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem Salon Aleksandra sp v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Samostojni podjetnik Salon Aleksandra sp ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/strojne opreme ter za viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo zaradi obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnih koli materialov, podatkov, slik in video ali avdio zapisov iz te strani.
S kodeksom ravnanja dajemo vzgled vsem slovenskim podjetjem. Od poslovnih partnerjev pričakujemo, da bodo v našem medsebojnem odnosu spoštovali podobna načela in standarde. 

Kodeks spletne trgovine
je nabor pravil, standardov, obnašanja in pričakovanih ravnanj. Določa, kako v podjetju delujemo, ter nas usmerja vedno in povsod.
Pot do nakupa v spletni trgovini

Izbira izdelka 
Vsak izdelek je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete »V KOŠARICO«.

Nakupovalna košarica 
V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz nje.

Prijava za fizične osebe 
Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete »PRIJAVA«. Če ste se že kdaj prej prijavili v spletno trgovino, vnesete svoj elektronski poštni naslov in geslo; če se prijavljate prvič, morate vnesti še preostale podatke.

Izbira dostave 
Po prijavi še enkrat preglejte vsebino košarice in nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete naslov, na katerega želite prejeti naročilo in račun. Če v seznamu še nimate nobenega naslova, ga lahko dodate s klikom na »DODAJ NASLOV«.
Izbira plačilnega sredstva
Ko določate naslove, nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete enega izmed ponujenih načinov plačila. Po izbiri načina plačila vnesete potrebne podatke in prikaže se predogled računa za izbrane izdelke. Tu dokončno potrdite nakup s klikom na »ZAKLJUČI NAROČILO«.

Plačilna sredstva:
Po povzetju: Plačilo storitev opravite ob prevzemu izbranih izdelkov z gotovino.  Dodatno v primeru plačila odkupnine po povzetju Pošta Slovenije zaračuna vplačilo obrazca UPN oz. stroške nakazila v višini 1, 07% vrednosti odkupnine oz. najmanj 3 €. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in/ali strošku dostave.
Po predračunu: Plačilo računa prek spletne banke ali prek banke. Če izberete plačilo po predračunu, sistem spletne trgovine poda vse informacije in navodila za izvedbo plačila. Po prejetju plačila, sistem izda račun in naročeni izdelek pošljemo na določeni naslov. 

Potrdilo o nakupu 
Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbrane naslove. Če želite dodatne informacije v zvezi s svojim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Preklic naročila
Pred oddajo naročila še enkrat preverite vse podatke. Če ste s prikazanim zadovoljni, kliknite na gumb »Zaključi naročilo«. Svoje naročilo lahko prekličete, dokler blago ni bilo odpremljeno.
V rubriki »Moja naročila« je vidna zgodovina vseh vaših nakupov. Izberete naročilo, ki ga želite preklicati,   kliknite na gumb »Preklicujem naročilo«. 
Po uspešno izvedenem preklicu, boste prejeli po elektronski pošti obvestilo. Prav tako bo vaš preklic razviden tudi iz razdelka »Moji nakupi«. 
V primeru preklica naročila, vam bomo predhodno nakazano kupnino vrnili na vaš TRR.

Dostava
Naročeno blago vam lahko naš partner GLS Slovenije d.o.o. dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno plačilo z gotovino ter karticama BA in Mastercard (provizija za plačilo s kartico znaša 1, 43%). Če v času dostave niste na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki.
GLS Slovenije d.o.o. pakete dostavlja v dopoldanskem času, zato prosimo, da ob naročilu vnesete naslov dostave, na katerem se takrat nahajate. Ne pozabite, prosimo, pripisati tudi svoje telefonske številke. Dostavljalec vas namreč lahko tudi pokliče in vam sporoči, da je na poti k vam in tako se postopek dostave lahko precej olajša/skrajša. Dan pred načrtovano dostavo boste prejeli na svoj e-naslov, s katerim ste registrirani v spletni trgovini, obvestilo, da je bila pošiljka oziroma vaše naročilo odposlano. V sporočilu je navedena tudi številka vašega paketa.
Odločite se lahko za osebni prevzem blaga v našem lepotnem salonu, na Teznu, Nikova 16, Maribor. 
Spletna trgovina  si bo prizadevala, da bo kupec prejel pošiljko v čim krajšem času. Po oddaji vašega naročila boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršna koli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila, ki jo lahko uporabite pri stikih z centrom za pomoč kupcem.

Stroški dostave
Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga, ki glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila ne presegajo zneska 4 EUR (cena z DDV).

Garancija
Garancija velja za blago v skladu z veljavno zakonodajo. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen blagu. Garancijski rok za blago je v skladu s pogoji, ki so navedeni v garancijskem listu. Blago ima garancijo uvoznika oziroma prodajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za odpravo napak (reklamacije in menjave) se uporabnik obrne na nas, Salon Aleksandra, ličenje in manikura sp, Nikova 16, 2000 Maribor. Kontakt: 051 685 139. 
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri odpravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku 8 dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37. in 38. člena tega zakona. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v 8 dneh po njenem prejetju, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni.
Reševanje garancije bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe
Če z blagom niste zadovoljni, lahko v 14 dneh od dobave blaga, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev pisno sporočite podjetju Salon Aleksandra sp, da odstopate od pogodbe, in sicer:
* pri nakupu prek spletne trgovine na telefonsko številko 051 685 139 ali na elektronski naslov info@tasteofbeauty.si, 
* pri ostalih načinih nakupa: pisno na poštni naslov, e-naslov ali osebno v poslovalnico.
Stroške vračila blaga plača kupec. Blago morate vrniti nepoškodovano in neuporabljano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti ali osebno na naslov: 
Salon Aleksandra, Ličenje in manikura sp
Nikova 16
2000 Maribor
Priložena mora biti kopija dokumenta, ki dokazuje istovetnost blaga in kupca tega blaga, ki je bil priložen dobavi tega blaga.
Salon Aleksandra sp kupcu vrne vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Povezava do obrazca odstop od pogodbe:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915

Varnost nakupov
Salon Aleksandra sp za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Tehnologijo SSL podpirajo iskalniki Microsoft IE 5.01+, Netscape Communicator 4.51+, Mozilla Firefox 1.0+, Mozilla Suite 1.0+, AOL 5+, Opera 7+ in Apple Safari 1.0+. Da ste na kanalu SSL,   je razvidno v brskalniku. 
Podatki o plačilni kartici, ki jih vnesete v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Zasebnost
Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje trgovini zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh spletne trgovine Butik Taste of beauty, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju spletne trgovine in jih ne posredujemo v druge namene ali tretji osebi. Spletna trgovina trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.
Sklepanje in arhiviranje pogodb
Pogodba je sklenjena, ko se kupcu po oddaji naročila po elektronski pošti posreduje potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V primeru plačila s plačilno kartico se šteje, da je pogodba sklenjena v trenutku uspešno opravljene avtorizacije plačila. V primeru neuspešne avtorizacije vas bomo o tem ustrezno obvestili. Pogodbo je možno sklepati v slovenskem jeziku. 
Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu družbe. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.

Pritožbe, pripombe in zahtevki
V zvezi z nakupom blaga in storitev lahko uporabnik poda pritožbo, pripombo in zahtevek, v rokih in način, kot določa veljavna zakonodaja:
* pisno na naslov Salon Aleksandra, Ličenje in manikura sp, 
* osebno na našem prodajnem mestu na Nikovi 16, 2000 Maribor, 
* ustno na telefonsko številko 051 685 139, 
* na elektronski naslov info@tasteofbeauty.si. 
V primeru zahtevka uporabnika, ki se nanaša na jamčevanje iz naslova napake na blagu oziroma garancije, je uporabnik dolžan priložiti tudi blago v orginalni embalaži z vso pripadajočo dokumentacijo. Reševanje pritožb, pripomb in zahtevkov poteka v skladu z določili veljavne zakonodaje.
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Salon Aleksandra sp, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). 

Pomoč
Za dodatne informacije v zvezi z našo spletno trgovino ali v primeru reklamacij, se lahko obrnete na: 
Salon Aleksandra sp, Nikova 16, 2000 Maribor 
tel.: 051 685 139
e-mail: info@tasteofbeauty.si

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. IME VAŠEGA PODJETJA, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Elektronska povezava
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL